sâmbătă, 24 octombrie 2009

Impresii de campanie!!!

Nu doar politicienii fac impresii in campanii ci si campaniile iti pot face o impresie indiferent cu cat interes o privesti. Daca ar fi sa intrebi pe oameni pe strada ce impresie au despre campaniile de la noi majoritatea spun ca este o perioada in care unii isi lauda realizarile, altii le critica deoarece nu sunt bune iar partea cea care-i dezgusta este aceea a promisiunilor. O alta impresie a oamenilor este aceea ca politicienii risipesc banii publici pentru a obtine niste functii si privilegii care numai prin votul cetatenilor le pot dobandi. Sunt false impresiile astea? Au radacini in realitatea de zi cu zi?
I think is time for a change! Yes we can! Cam asa spunea Obama in campanie. In Romania "Is time for a change" dar intrebarea " We can?" Aici ma refer la schimbarea sistemului, la modul cum el actioneaza si a clasei politice. We can? E cam greu! M-am uitat pe youtube la cum a descurs campania electorala in SUA. Foarte mare diferente intre ce s-a intamplat la ei si cum se face la noi.
In primul rand in discursuri putea fi observata clar diferenta dintre un democrat si un republican. Aici inafara de jos Basescu, afara cu Geoana, impuscati-l pe Antonescu, si executati-l pe Oprescu nu prea auzi. La ei se vorbea de cum va decurge o guvernare democrata sau una republicana dar nu cu texte de genu "1000 de km de autostrazi", ''20000 de euro celor care se intorc in tara'' sau ''50% in plus la salariile profesorilor''. Ce m-a impresionat a fost bunul simt in atacurile electorale, si anume argumentele pro sau contra pe o anumita chestiune cum ar fi razboiul din Irak sau Afganistan, traversarea crizei si rezolvarea chestiunilor ce tin de probleme sociale. In State, McCain a plecat din postura de erou national si tot odata din postura de veteran a unui razboi foarte dur. Presupunand ca in tara noastra, in vremurile de azi s-ar fi inscris in cursa un fost veteran a unui razboi, pun pariu ca in campanie adversarii l-ar fi acuzat fara a ezita de crime de razboi, instaurator de dictarura militara dand la o parte toate sacrificile personale ale acelui om din motivul ca politicianul roman este un populist excesiv, si se foloseste si de cea mai joasa si parsiva metoda de combat, lasand deoparte fair-play-ul si cum s-ar spune cei 7 ani de acasa spre atingerea scopului, preluarea de functii, putere si beneficii pentru satisfacerea personala si a grupurilor de interese ce graviteaza in jurul lui.
Am privit cu admiratie discursurile lui Obama, discursurile lui McCain si cele ale lui Hillary Clinton si consider ca sunt profesori universitari iar clasa politica din Romania poate fi considerata o grupa de studenti care au foarte multe restante, absente si nu in ultimul rand cursuri de recuperat.
Mesajul meu e ca ar trebui ca sa mergem in numar cat mai mare la vot, sa alegem pe cel care ne reprezinta desi e greu sa alegi dintre variante rele pe cea mai putin rea. Fiecare popor isi merita soarta precum si-a ales conducatorii!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu